RS pressar V om baden i Angered

2014-11-06 15:07:54
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) fortsätter att kämpa för att rädda bad- och gymverksamheterna i Hammarkullen och Rannebergen. De tre förslag som presenterades den 23 oktober (läs mer i Offensiv # 1 123) innebär alla att verksamheterna på ett eller annat sätt läggs ned. Offensiv har pratat med Bettan Andersson (V), 2:e vice ordförande i Idrotts- och föreningsnämnden i Göteborg, för att höra vad V anser om frågan.

Hur ställer sig V till förslagen om de två bad- och gymverksamheterna?
– Vi har ju bara förslag, eller snarare varianter av eventuella förslag. Vi vill inte ta ställning förrän vi sett en fullständig utredning och fullständigt förslag.

Men ni måste väl som politiskt parti i nämnden ha en linje om vad ni anser om badens överlevnad?
– Oavsett hur förslagen blir måste vi ta hänsyn till saker, vi måste ta hänsyn till kostnader och till ett rödgrönt samarbete. Vi styr tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Men vi kommer att diskutera detta i Vänsterpartiet också inom de kommande veckorna.
RS lyfter fram att bevara, renovera och utveckla de båda baden. Är inte det något som även V kan driva i nämnden?
– En stängning eller renovering tar vi ställning till när vi har en fullständig bild av kostnaderna.
– Det är en fråga om utgifter och det problemet hamnar så småningom hos kommunstyrelsen. För ökade kostnader innebär att vi måste få ökade anslag, avslutar Bettan Andersson.

RS kommer fortsätta att driva frågan vidare för att rädda baden. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!