RS Stockholm: Efter 18 september – fortsatt kamp mot högerpolitiken

2007-09-26 16:05:30
Två dagar efter den lyckade demonstrationen mot högerpolitiken tisdagen den 18 september, som samlade 6 000-7 000 människor, anordnade Rättvisepartiet Socialisterna (RS) ett öppet möte för att analysera kampanjen och diskutera nästa steg i kampen mot regeringens attacker.
På mötet deltog cirka 35 personer som alla varit på demonstrationen eller hjälpt till i kampanjen. På mötet diskuterades bakgrunden till kampanjen, om varför den blev så lyckad och om vad som ska hända härnäst. Regeringens attacker, nätverksinitiativet Septemberalliansen, det fackliga uppropet och inte minst RS och andra organisationers intensiva kampanj pekades ut som nyckelorsaker till den stora uppslutningen som demonstrationen hade, trots minimal draghjälp från media och utan stöd från facken.
Det som flera gånger togs upp under mötet var att demonstrationen den 18 september kan bli startskottet för en rörelse underifrån mot högerpolitik och för nya protester och om hur viktigt det är att ta kampen vidare med nya protestaktioner.
Drygt 3 000 kronor samlades in till kampanjen och det var även flera som anmälde sig som intresserade av partiet.
Sanna Tefke

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!