RS under inskrivningsveckan på Umeå Universitet

2009-09-09 13:19:30
Under inskrivningsveckan på Umeå universitet anordnade RS Umeå bokbord.

”Stoppa försämringen av studiemedlet – rätt till arbete efter studierna” var parollen i en kampanj som belyste högerregeringens försämringar för studenter och kopplade den höga arbetslösheten bland nyutexaminerade till rådande massarbetslöshet och ned- skärningar inom landstingen.
Stämningen och tidningsförsäljningen var god och många av de studenter som stannade för att lyssna instämde i kampanjens budskap. Sex personer lämnade sitt telefonnummer och ville bli kontaktade inför möten eller and­ra aktiviteter.

Sammantaget var veckan en inspirerande start på hösten, som lovar gott inför det fortsatta arbe-tet på Umeå universitet.

Robert Jansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!