RS:are i media

2008-04-16 13:25:38
– Polisen finns till för att försvara de rådande egendomsförhållandena.
Det konstaterade Kristofer Lundberg, Rättvisepartiet Socialisterna, i veckans debatt i Axess TV, ”På vems sida står polisen?”. Kristofer Lundberg är en av flera RS:are i media på sistone.

Kristofer Lundberg debatterade med bland andra Hillevi Engström, polis och moderat gruppledare i riksdagens justitieutskott och polisfackets ordförande Jan Karlsén. Kristofer Lundberg visade hur socialister ser på polisens roll:
– Efterkrigstidens ekonomiska uppsving och de sociala reformer som följde har köpt staten och polisen ett ansikte av att verka neutrala. Nu har 20 år av nedskärningar och försämringar följt samt en ny högerregering som för en politik som ökar klassklyftorna. Det kommer att leda till strejker och demonstrationer och staten kommer att tvingas visa sitt verkliga ansikte.
Se debatten på www.axess.se

★★★

Lina Thörnblom, ordförande i Elevkampanjen och kommunfullmäktigeledamot för RS i Haninge, deltog i Skolfront i SVT torsdagen den 3 april. Temat var sexuella trakasserier i skolorna:
– Vägra Kallas Hora-kampanjen som Elevkampanjen driver organiserar tjejer och killar på skolorna till att själva kämpa mot sexuella trakasserier. Det här är inte bara ett problem på en skola, utan så här ser det ut på en stor del av landets skolor, sade Lina.
Medverkade i programmet gjorde också Ulf Engström, rektor på Raoul Wallenberg-gymnasiet.
Se programmet på www.svt.se

★★★

– Makthavarnas visioner för Järvalyftet betyder social rensning. Målet är uppenbarligen att med ”integration” som rökridå göra den nya staden attraktiv för mer köpstarka.
Så inleddes ledaren i veckans ETC den 28 mars, skriven av Arne Johansson, redaktör för Offensiv och drivande i nätverket Järvas framtid.
Läs ledaren på www.etc.se

★★★

Kampen mot privatiseringar i Luleå har lett till över 50 artiklar och inslag i Norrbottensmedia. Senast den 14 april, så socialdemokraternas ledare Karl Petersen lovade att inte lägga förslag på ytterligare privatiseringar. I NSD kommenterade detta av Jonas Brännberg, RS:
”Det här är en del av inriktningen på socialdemokraternas politik. Först utförsäljning av allmännyttans bostäder, sedan Coop arena och nu väntar en försäljning av gymnasiebyn. Det är ett paket som innebär en maktförskjutning mot det privata näringslivet, säger Jonas Brännberg, rättvisepartiet socialisterna”.
Läs mer om kampen i Luleå på www.nsd.se och www.kuriren.nu

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!