Sahlins allians ingen verklig opposition

2009-05-20 11:25:37
ArbetarInitiativet utmanar in­te bara Reinfeldts högerallians utan även Sahlins så kal- lade ”opposition”.

Det är socialdemokraterna som har majoritet och beslutat om:
  • de stora vårdnedskärningarna i Västernorrland
  • skolnedskärningarna i Luleå
  • och som anställt det nu ökända bolaget Medhelp att stå för sjukvårds­upplysning per telefon i t ex Sörmlands landsting.

Olle Ludvigsson, som är ordförande för Metallfacket på Volvo, står som nummer två på socialdemokraternas valsedel i EU-valet. Samme Ludvigsson röstade för att Volvo delade ut 4 miljarder kronor i aktieutdelning i början av april. Pengar som skulle räcka till löner för 10 000 Volvoarbetare i ett år. Olle Ludvigsson har prisat det goda samarbetet med Volvo istället för att ta strid för jobben.

Högerpartierna har sedan de vann valet 2006 genomfört massiva attacker på löntagarna.
Arbetslösa och sjuka har särskilt stått i skottgluggen. Men socialdemo­kraterna lovar inte att återställa t ex reglerna för deltidsarbetslösa. Mona Sahlins opposition – S, V och MP – har istället lovat att hålla sig till de budgetramar som bara gynnar de rika och storföretagen.

Mot detta ställer ArbetarInitiati­vet det enda antikapitalistiska alterna­tivet i EU-valet.
Vi manar till kamp och stödjer hamnarbetarnas, sopgubbarnas och bilarbetarnas strejker och protester. Vi deltar i nätverken för att rädda vården, skolan och hyresrätten.
ArbetarInitiativet säger hur det verkligen är: Kapitalismens parasitära roffarsystem måste avskaffas. Vi är bara i början av att bygga ett nytt alternativ.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!