Seattle: Socialist fick 44 000 röster

2013-08-30 11:54:08
I primärvalet till Seattles komunfullmäktige vann Socia­list Alternatives (CWI:s sympatisörer i USA) kandidat Kshama Sawant häpnadsväckande 35 procent av rösterna i en valslutspurt mot två kandidater från Demokraterna.
Drygt 44 000 personer röstade på Sawant.

Sawant kommer att gå vidare till huvudvalkampanjen och ställa upp mot demokraten Richard Conlin i ett val mellan två kandidater.

Betydelsen av primärvalsresultatet är större än så med tanke på det låga valdeltagandet (34 procent) och en primärvalmanskår signifikant mer konservativ och med fler välbär­gade än valmanskåren i övrigt. Primärvalen är en mycket ­ofördelaktig terräng för vänster- och ­socialistiska kandidater.
I höstens val ställer Socialist Alternative även upp med Seamus Whelan som kandidat i Bostons kommunval och med Ty Moore i Minneapolis kommunval.
Offentligfacket Service Employees International Union (SEIU) har gett sitt stöd till Ty Moores kandidatur. Även de Gröna backar upp Ty Moore.

Calvin Pope
Socialist Alternative i USA

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!