”Finns det en idé och drivkraft kan man gå långt”

2013-09-01 08:54:05
Offensiv träffade Kerstin Wennergren från Hammarkullens Folkets Hus som var initiativtagare till festivalen.

Hur kom festivalen till?
– Jag fick reda på att det pågick ett utbyte mellan Sverige och Sydafrika. Jag tyckte att det var intressant och det blev en början; ”Ja, det här ska vi ha i Göteborg och i Hammarkullen!” Att det blev ett hiphop-event är viktigt, det finns mycket att bygga från lokalt med ungdo­mar, allt från rap till breakdance, dj och graffitti.

Det här är alltså en festival som organiseras underifrån?
– Ja, absolut! Flera är med i arrangemanget. Förutom oss är det ABF, Mixgården, Bostadsbolagen, de lokala Hyresgästföreningarna, Föreningsrådet i Hammarkullen, Folkhögskolan Angered och Företagarföreningen i Hammarkullen.

Vad betyder det för Hammarkullen?
– Allt bra som organiseras är ett viktigt, ett sätt att jobba långsiktigt. Det är viktigt att arbeta med sin stadsdel och kunna vara stolt över den. Med sånt här arbete kan vi förändra samhället. Sen titta på de offentliga eventen inne i stan, det är inte ofta man träffar på Hammar­kullebor där, till exempel på Way Out West som inte är offentligt finns det inte så många från området. Det här är ett stort event med både lokala och internationella artister.

Kommer det att bli fler såna event?
– Det är inte omöjligt. Vill vi ­göra ett till sånt här event så kan säkert göra det, om vi samarbetar.
– Finns det en idé och drivkraft så kan man gå långt.

Hur har man finansierat det hela?
– ABF finansierar det mesta, men även Hyresgästföreningen, lokala föreningar och aktörer, men alla som har varit med och gjort en insats är lika viktiga. Det är viktigt med ett lokalt engagemang.

Amer Mohammed Ali

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!