Seger i Piteå – RS röda valhusvagn står kvar på Byxtorget

2006-09-05 22:15:02
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) utmanar i Piteå, något som skrämt nedskärningspolitikerna. Valrörelsen i Norrbotten är lite av en repris från valet 2002. Då försökte etablissemanget i Luleå göra allt för att få bort Rättvisepartiet Socialisternas arbetarbarack, nu ville de etablerade partierna i Piteå driva bort RS lilla valhusvagn.

Redan första dagen valhusvagnen öppnades kom första attackerna. Efter att etablissemanget hållit kaffemöte runt sossarnas stuga kom de fram och ifrågasatte vår rätt att ha en husvagn och inte en stuga.
Men när RS tog fram och visade att man fått tillstånd från såväl kommunen som polisen bleknade de snabbt och gick undan.
Sedan kom kommunalrådet Peter Roslund (s) och säger: ”Det har blivit ett missförstånd, ni skulle inte fått tillstånd för denna”.
Därefter ringde såväl kommunen som polisen som sa att det blivit ”ett fel” och att vi saknade tillstånd. Vad de inte räknade med var att RS skulle ta strid för valstugan — och det gav resultat.
Efter vår motkampanj ringde någon från kommunen och sade att det är ok att ha kvar valstugan bara den flyttas och inte står framför socialdemokraternas valstuga.
Rättvisepartiet Socialisternas röda valhusvagn pryder nu Byxtorget och politiserar den annars gråa valkampanjen.
– Självklart var det inte husvagnen som oroade nedskärningspolitikerna. De tycker att det är obekvämt med ett parti som konsekvent bekämpar nedskärningar och politikerprivilegier, sa Johannes Lundberg, första namn på valsedeln.

RS Piteå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!