Segrar för asylsökande

2011-02-03 14:59:13
Flera demonstrationer och ett par sittstrejker i Boden har skapat uppmärksamhet, fått stöd och lett till segrar för de ayslsökande i Boden.

Rättvisepartiet Socialisternas nya partiförening i Boden har drivit kamp mot Migrationsverkets brutala agerande som en av sina huvudkampanjer den sista tiden. Det handlar om rätten till asyl, bättre villkor för flyktingarna, verklig integration och rätt till tillfälliga arbetstillstånd.

Lärdomen från kampanjerna är att de flesta svenskar inte känner till nedskärningarna och diskrimineringen mot flyktingar som sker genom att de placeras i stora isolerade och slitna förläggningar. Och att de förbjöds att arbeta under den långa väntetiden, vilket kan leda till depression för varje normal människa.
Att vi har fått media att uppmärksamma våra villkor har satt press på både Migrationsverket och Bodens kommunala bostadsbolag om att hitta lösningar på problemen med att rusta upp de bostäder som var planerade att rivas redan för tio år sedan. BodenBo och kommunen har nu beslutat att rusta upp förläggningen på Iduens väg, den största och äldsta flyktingförläggningen i Norrbotten. Kök, badrum, trasiga dörrar, värmen och tvättmaskiner ska åtgärdas.

Samtidigt startar Migrationsverket sin gamla ”Kom igång”-studiecirkel i svenska språket två gånger i veckan.
Detta visar att kamp kan förändra folks åsikter och sätta tryck på myndigheter att agera för demokrati och mänskliga rättigheter.

Omar S. Al-Awlaqi

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!