SEKO-varsel om strejk inom väg- och ban

2007-05-09 13:46:17
SEKO (Facket för Service och Kommunikation) har beslutat att varsla om strejk inom väg- och banområdet. Cirka 1 800 SEKO-medlemmar, främst beläggningsarbetare, kommer att tas ut i strejk från och med den 16 maj klockan 05.00 om inget avtal träffats.

Den stora stridfrågan gäller årsarbetstiden för de säsongsanställda.
– Dessa medlemmar vill inget hellre än att arbeta hela året, men får inte. Det är helt oacceptabelt att våra medlemmar tvingas bli uppsagda och gå på a-kassa halva året när de inget hellre vill än att arbeta hela året i sitt yrke, säger SEKO:s förbundsordförande, Janne Rudén i en kommentar.

Fast anställning

SEKO kräver att samtliga säsongsanställda medlemmar inom avtalsområdet (cirka 3 000 medlemmar) tillsvidareanställs och får ett så kallat årsarbetstidsavtal.
Strejkvarslet innebär total arbetsnedläggelse för cirka 1 800 SEKO-medlemmar.
Bland de företagen som drabbas finns bland annat NCC Roads AB, Skanska Sverige AB och PEAB Asfalt AB.
Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!