Septemberalliansen utanför Swedbanks extrastämma

2009-09-15 14:15:21

foto: Johannes Lundberg
– Swedbank blåser nya bubblor med hjälpt av statligt stöd, sa Per-Åke Westerlund.

Ett 20-tal aktivister från Septemberalliansen genomförde i morse en protestaktion riktad till Swedbanks aktieägare på Cirkus vid Skansen med banderollen Vi vägrar betala kapitalismens kris, aktiebubblor i form av ballonger som sprängdes, appelltal och flygbladsutdelning.

”Det är inte rimligt att vi skattebetalare ska subventionera nya aktiebubblor i bankerna med massiva
statliga garantilån” samtidigt som vård, skola och omsorg får förfalla och de nödvändiga investeringarna i en klimatomställning av transportsektorn och våra bostäder uteblir löd ett tema.

”Ni är ansvariga för krisen i Lettland och Baltikum” och ställ era platser till förfogande löd uppmaningen till Swedbanks ledning och styrelse.

Samtidigt pågår nu intensiva förberedelser för eftermiddagens demonstration som samlas på Sergels torg kl 17 och därefter kl 18 drar i ett demonstrationståg genom centrala Stockholm. Ett stopp planeras framför Systembolagets huvudkontor vid Kungsträdgården till stöd för de uppsagda lagerarbetarna vid Lagena i Jordbro och kravet att stämningen till Arbetsdomstolen av de som strejkat mot att ersättas av bemanningspersonal dras tillbaka.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!