Sjukhusledningens tidsplan för nedskärningarna spricker

2010-04-04 19:40:11
För en månad sedan stoppades processen på Sundsvalls sjukhus då facken enhälligt dömde ut konsultfirman Mantecs nedskärningsförslag. Riskanalyser m m var slarvigt gjorda och dög inte som underlag att jobba med.

Facken på Sundsvalls sjukhus hotade med koppla in arbetsmiljöverket mot nedskärningarna. Ledning- en backade tillfälligt och menade att man skulle göra ett ”omtag” och göra ett nytt förslag.
I veckan har facken förhandlat om verksamhetscheferna i den kommande organisationen. Samtidigt fick de sig presenterat resultatet av ”omtaget”. Det ska förhandlas den 6 april med facken. Sjukhusdirektören Sigbjörn Olofsson kommer att delge oss personal det nya förslaget på onsdag, då denna tidning går i tryck (en ny artikel kommer i nästa nummer).
Den tidsplan som Sigbjörn Olofsson och sjukhusledningen hade i början på året innebar att den nya nedskurna organisationen skulle sjösättas re­dan den 6 april. Denna tidsplan har nu såklart grusats. Enligt ett huvud­skyddsombud jag har talat med kan den nya organisationen troligen inte starta förrän i september, förutsatt att allt har hunnit bli förhandlat och klart.

Förra veckan fick
vi också veta att utredningen mot förre personalchefen Ingmarie Bäcklin läggs ned. Bäcklin polisanmäldes för trolöshet mot huvudman sedan det framkommit att hon utnyttjat sin förre arbetsgivares kontokort till privata inköp.
Ärendet gick inte att utreda eftersom företaget hon svindlat på pengar inte ville medverka. Bäcklin fick som vi minns sparken efter ba­ra några dagars arbete efter alla protester mot henne, bland annat på grund av hennes lönekrav: 13 000 kronor per dag(!), samt att det uppdagades fler och fler oegentligheter runt henne.
Per Johansson
sjuksköterska Sundsvall

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!