Skandaldom – nazististiska mordbrännare fick sänkt straff

2006-12-10 16:55:36
måndags föll domen från hovrätten över de nazister som utförde mordbränderna mot RFSL:s lokal i Piteå.

Nazisterna Per Lindfors och Jakob Frech dömdes tidigare till 4,5 års fängelse vardera i tingsrätten samt ett gemensamt skadestånd på cirka 250 000 kronor.
Hovrätten sänkte dock straffen till tre års fängelse för Lindfors och 2,5 år för Frech, men inte nivån på skadeståndet.
Detta visar än en gång vad Rättvisepartiet Socialisterna säger: i kampen mot nazism och rasism kan man inte förlita sig på staten och rättsväsendet.

Stoppa nazisthotet

Nazism och rasism kan bara bekämpas av masskampanjer som bygger sin styrka genom ett aktivt stöd i bostadsområden och fackföreningar, på arbetsplatser och skolor. Så kan stora manifestationer anordnas och aktioner genomföras som stoppar nazisthotet och driver bort rasisterna från gatorna.

Rättvisepartiet Socialisterna i Piteå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!