Skandalöst åtal väcks mot asylaktivist

2013-09-05 12:54:55
Kammaråklagare Lotta Nielsen väcker nu åtal mot Stefan Berg, Rättvisepartiet Socialisterna och Asylrörelsen. Brottsrubriceringen har ändrats från försök till främjande av flykt till ohörsamhet mot ordningsmakten.

När nyheten om att man ändrat rubriceringen delgavs kommenterade Bergs privata försvarare Staffan Sörensson saken:
– En förnuftig och frisk åklagare som agerar utan påtryckningar ­hade lagt ner det här målet för länge sedan.
I stämningsansökan beskrivs gärningen på ett helt annat sätt än tingsrätten i sin dom mot gränspolisen Stefan Meijerborg.
Bland annat påstås det att Meijer­borg gav en ordningshållande befallning innan han körde in bland demonstranterna, samt att han stannat flera gånger under färden, något som inte kunde styrkas under rättegången.
Läs mer om åtalet i nästa nummer av Offensiv.

RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!