Skolstrejk i Gällivare

2012-10-18 14:40:53
Den 8 oktober beslöt föräldrarna till eleverna i klass sju på Tallbackaskolan i Gällivare att hålla sina barn hemma till dess att skolledningen har presenterat en konkret handlingsplan mot det våld, de hot och de trakasserier som har förekommit. Efter tre dagars strejk och fler möten med skolledningen ansåg föräldrarna att de har fått gehör för sitt krav.
Gällivare har drabbats hårt av besparingskrav och man ser hur arbetsmiljön har blivit sämre. År 2011 hade t ex Sjöparksskolan bara 2,5 anställda på 75 elever, vilket har resulterat i stora grupper och att det pedagogiska innehållet har utarmats.
Marcus Löfgren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!