Skotten i Malmö: Stoppa Rasismen

2010-10-31 18:54:30
När lasermannen John Ausonius den 13 november 1991 sköt Jimmy Ranjbar till döds utanför Tekniska Högskolan i Stockholm besvarades detta med massdemonstrationer mot rasism.

Det är vad som nu behövs i Malmö och hela landet – massiva samlingar som pressar tillbaka den rasism som har lagt grunden för skotten i Malmö.
Den 9 november (årsdagen av Kristallnatten 1938) blir det demonstrationer på många orter.
De stora demonstrationerna mot Sverigedemokraterna och rasism har stärkt självförtroendet hos alla som vill göra något. Nu gäller det att gå vidare.

När polisen släppte informationen att invandrare var måltavlor för skytten i Malmö så skickade regeringen integrationsminister Erik Ullenhag till stan. Som om det rasistiska våldet är en fråga om ”integration”.
Rasismen parasiterar på missförhållanden i samhället. Det är högerpolitiken som har lett till ökade klyftor och osäkerhet om framtiden.
Men rasismen möter ett starkt motstånd. Sverigedemokraterna har tvingats tillbaka av den starka opinionen efter valet.

1991 demonstrerade över 10 000 mot rasismen den 30 november i Stockholm. I februari organiserades en ”invandrarstrejk” som ytterligare pressade tillbaka rasisterna.

Rättvisepartiet Socialisterna uppmanar till:
  • Demonstrationer mot rasism den 9 november.
  • Antirasistiska möten på arbetsplatser & i facket.
  • Kampanjgrupper mot rasism i skolorna.
  • Kamp mot rasism och högerpolitik – för jobb, bostäder, sjukvård och utbildning åt alla.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!