Solidaritet med Chile – studenternas sak är vår

2012-04-18 16:00:28
Konflikten mellan Chiles regering och dess befolkning når allt våldsammare nivåer.

Studenterna, som kräver rätten till avgiftsfri utbildning utan vinstintressen, tvingade förra året president Piñera på knä. Den unga kämpande generationen, som omfattar miljoner studenter och deras familjer, elektrifierade under förra året arbetare och provinsbefolkningar. Regeringen har slagit ner hårt mot både Mapuchefolket, Aysenprovinsens fattiga familjer, och studenterna.
Den som höjer rösten i ”demokratin” Chile får vara beredd att döpas i tårgas, vatten, gummipellets, batongslag och sitt eget blod. Så till den milda grad att Amnesty International har känt sig tvungna att fördöma regeringen.
Solidaritetsrörelsen gör gemensam sak med studenterna på deras stora protestdag onsdagen den 25 april genom att samlas på Norrmalmstorg, Stockholm, samma dag mellan kl 17.00 och 19.00.
Dags för avgiftsfri utbildning av god kvalitet utan vinstintressen! Finansiera reformerna med en socialisering av gruvindustrin! Avsätt mördarnas regering, ner med Piñera!
Bilbo Göransson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!