Sommardrömmar i Hammarkullen

2015-05-07 13:29:36


Clicken bjöd på en grym show i Hammarkullen.

I lördags hölls Summer Dream Festival i Hammarkullen, nordöstra Göteborg, för tredje året i följd. Initiativet kommer från de lokala Hyresgästföreningarna och deras trygghetsprojekt. Flera hundra deltog på festivalen. Johannes Lundberg (RS) var konferencier och varvade presentationen av artister med tal om trygghet och gemenskap samt presenterade olika föreningar i området.

Projektet har under de senaste åren vuxit och innefattar ”Tänk stort and Play”. I projektet kombineras basketträning med läxläsning och seminarium med kända sportikoner om behovet av studier och ”Mosaikfabriken” som har gett en lokal konstnär arbete i området med att skapa mosaik med barn och unga som kommer att klä torgets betong och ge färg åt Hammarkullen.

Även ”Gröna Hammarkullen”, ett initiativ från boende om lokalodling och miljötänkande som nu fått stöd av Hyresgästföreningen, äger rum.

Dagen fylldes med lokala och internationella artister däribland dragplåster som rapparen Ally Awan.

Första artisten var den internationellt kände somaliske sångaren Xasan Wado. Han säger till Offensiv att musiken är viktig som mötesplats för olika kulturer och att han tycker att trygghetsprojektet i Hammarkullen är ett föredöme.

På scen stod också Raymi med boliviansk dans, break dance med Staden är din samt hiphop och rap med Aran Wehby och Hibiscus, Samed och Nor, Lawicki, Suan och Bori. Mest folk drog dock de lokala artisterna Ivo samt Clicken. 

Trots att himlen öppnade sig och regnet öste ned gungade publiken i takt med Ivo:s ”Deregna Angered” och Clickens ”Jag och Musiken”. När evenemanget skulle avslutas var det till publikens besvikelse att dragplåstret Ally Awan inte hade kommit.

När arrangörerna hade avslutat och publiken skingrade sig kom dock Ally Awan upp på scen och körde sin show. Kön till att få autograf ringlade sig lång.

Summer Dream handlade också om att unga fick dela med sig av sina drömmar om sommaren. Hyresgästföreningen kommer att, tillsammans med fyra ungdomar som har fått sommarjobb hos föreningen, arbeta för att förverkliga några av drömmarna. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!