Spioneri mot etiopiska flyktingar i Sverige

2011-08-31 15:26:29
Regimen i Etiopien får rapporter om etiopiska flyktingar i Sverige. Flyktingarna anklagas för att ­arbeta ”mot vårt lands utveckling”.
Särskilt utpekad är Fenthaun Assefa, som är ordförande för de etiopiska flyktingarnas organisation i Sverige och medlem i Rättvisepartiet Socialisterna.
Premiärminister Meles Zenawis diktatoriska regim har fängslat tusentals oppositionella som kämpar för demokratiska rättigheter. Regimkritiker har ­tvingats fly, varav ett antal finns i Sverige.

I ett e-brev till ministrar i Etiopien, skickat av regimens spioner eller frivilliga anhängare, pekas de etiopiska flyktingarna ut som ”inte integrerade” och mot ”vårt lands utveckling”. I mejlet finns också bilder på flyktingdemonstrationer i Stockholm. Etiopiens regering uppmanas att bestraffa i synnerhet Fenthaun Assefa.
– Detta mail bekräftar hur regimen håller ögonen på oss och vilken fara utvisningar till Etiopien innebär. Vi fortsätter vår kamp för asyl och mot diktaturen, säger Fenthaun Assefa.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!