Starkt stöd för vården

2016-09-01 14:08:30
Katastrofläget inom vården kvarstod som huvudtema på våra olika aktiviteter i veckan och det finns ett uppenbart stöd för en kampanj mot nedskärningarna och försämringarna.

I Göteborg har vi även haft en demonstration tillsammans med lokalt boende för att rädda den somaliska föreningen och det lokala föreningslivet i Hammarkullen. 

Det bra gensvaret vi har fått på gatorna och utanför sjukhusen har inneburit att vi kunnat samla in 16 672 kronor i veckan. Det betyder att augusti månad avslutades på 55 599 kronor totalt. Även om vi ligger en liten bit bort från målet har flera partiföreningar och regioner slagit sina mål med råge. Ett bra tecken inför september månad!

Det preliminära målet för september månad är 80 000 kronor, vilket inte kommer att vara lätt att klara. Däremot kommer vi in i en ny period med kamp och demonstrationer om en rad olika frågor så som vården, antirasism, skolan och bostäder. Bra aktiviteter och välplanerade ingripanden i de olika mobiliseringarna kan göra skillnad.

Hjälp oss att klara vårt mål för september genom att skänka en slant till vår ekonomikampanj. Det enklaste sättet är att Swisha pengar till 123-240 32 85. Det går också bra att sätta in ett belopp på PlusGiro 87 96 49-2 eller SMS:a ”Offensiv 50” till 72550. Tack! ■


Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!