”Startlag” för privatiseringar

2007-05-09 13:32:43
Den 9 maj beslutar riksdagen med all sannolikhet att avskaffa den så kallade stopplagen, som bromsat privatiseringar av de offentliga akutsjukhusen.

Stopplagen ersätts av en ”startlag”, som ger grönt ljus för privatiseringar och uppstyckning av alla sjukhus, inklusive universitetssjukhusen.
Vidare ”öppnas dörrarna på vid gavel för att göra vinst på den skattefinansierade sjukhusvården”, som det heter i en budkavle som sprids av nätverket Gemensam välfärd och som Rättevisepartiet Socialisterna undertecknat.
Men högerregeringen nöjer sig inte med det utan öppnar även upp för nya gräddfiler inom vården.
Den privata utföraren får vid sidan om det offentliga uppdraget lov att ta emot privatfinansierade patienter, för samma åtgärder och vid samma sjukhus.
Detta betyder att privata sjukförsäkringar och inte medicinska behov avgör hur fort patienter får vård.
Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!