”Stoppa folkmordet på det kurdiska folket i norra Syrien”

2013-10-08 10:58:37
”Stoppa folkmordet på det kurdiska folket i norra Syrien (Rojava)”, är rubriken på ett uttalande som manar till omdelbara fördömande av terrorkriget mot kurderna.

”Under den senaste tiden har den al-Qaida-kopplade organisationen Dja­bhat al-Nosra samt ”Islamiska staten i Irak och Levanten” (ISIS) påbörjat en brutal massaker på kurderna. Man har gått så långt att man utlyst fatwor i moskéer där man uppmanar till och rättfärdigar attacker, ­plundringar och våldtäkter på kurder”.

I uttalandet sägs vidare att de reaktionära gruppernas etniska rensning är finansierad av länder som Quatar och Saudiarabien, samt att terrorgruppernas mobilisering och organisering främjas av Turkiet.
”Det är samma terrorgrupper som genomför en etnisk rensning av and-ra minoriteter som assyrier och syria­ner. Många har blivit mördade och hundratusentals har tvingats lämna Syrien.
Kurderna i Syrien, vars språk och identitet förbjudits i decennier, står idag alldeles ensamma utan någon som helst stöd, och utsätts för folkmord av terroristgrupper som får stöd och sponsring av grannländer.”
Uttalandet har undertecknats av bland annat Ann-Margarethe Livh, ordförande för Stockholms Kommittén för Kurdernas Rättigheter, Olof Buckard, ordförande för ­Artister för Fred, Kemal Görgu, ordförande för Sveriges Fredsråd, Murat ­Kuseyri, ordförande för Svensk-turkisk solida­ritets och kulturföreningen i Stockholm och Eda Duzgun, ordförande för Kurdiska Rådet.

Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!