Strejk för Dalhagsskolans framtid

2007-11-28 12:18:41
I tisdags beslöt ett stormöte att anordna skolstrejk den 29 november för att rädda Dalhagsskolan i Husby. Strejken genomförs samma dag som utbildningsnämndens möte ska fatta det officiella beslutet om Dalhagsskolans framtid.

– Det var verkliga kampstämningar på stormötet. Föräldrar och barn kommer att ha en samling på skolan mellan klockan 10 och 11 i morgon (onsdagen den 28 november) och sedan blir det strejk på torsdag. Jag är glad att vi har tagit desssa beslut för att rädda skolan, berättar Nagat Abubaker, aktivist i Dalhagsskolans föräldraråd.
Stormötet blev till en massiv manifestation för Dalhagsskolan.
En nedläggning av Dalhagsskolan i Husby skulle vara ännu mer utmanande efter högeralliansen beslut om att rädda en skola i ett område med högavlönade alliansväljare.
– Det är glädjande att Höglandseleverna får ha kvar sitt gymnasium. Det verkar nu som om de väljer sina offer. Förorten där det främst bor socialister skiter de i, men i Bromma är de rädda att förlora sina röster. De skiljer på folk och folk. Det här är klasspolitik för de rika, fortsätter Nagat.
– Det är oerhört provocerande att de för att spara på lokalkostnader ger sig på vår skola som enda F-5-skola i Stockholm. Politikerna lägger ner skolor för att kunna klämma in 20-30 barn i samma klass, säger Nagat.
– Då kan de inte räkna med kvalitet, och till råga på eländet så vill borgarna betygsätta barn som inte får det stöd och de kunskaper som de behöver på grund av för stora klasser, avslutar Nagat.
Joel Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!