Strejkvaktsintervju från Göteborg

2007-04-18 17:47:15
För de som tagits ut i strejk vid PEAB bland Bygg 12:ans medlemmar i Göteborg startade dagen kl 07.00 som strejkvakt för att sedan samlas på gemensamt strejkmöte kl 08.00 med information och skriva på strejkkortet. Sedan sattes strejkvaktsscheman upp och man gick ut till byggena. Offensiv träffade Christoper Anderberg som var en av 5 strejkvakter på byggarbetsplatsen vi st Jörgens Allé 4.

Vad säger du om strejkens omfattning?
– Strejken slår inte så hårt som den skulle kunna ha gjort nu när vi öppnar så mjukt. Men det är väl meningen att pressa på lite i början.

Vad borde bli nästa steg om arbetsgivarna inte backar?
– Backar de inte blir det större strejker och säkerligen demonstration.

Vad förväntar du dig av avtalsrörelsen?
– Vi måste få igenom våra krav, samtliga. Lönerna måste upp, men arbetsgivarna vill att vi ska joba mer för mindre.

Vad anser du om att de inte skriver på Byggnads krav?
– Det är ju löjligt, att de med dessa sjuka vinster och chefslöner inte vill gå med på dessa krav. Vi är värda mer, avslutar Christoper Anderberg.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!