Studenter mot Rasism fortsätter att aktivera ungdomar till kamp

2015-11-11 11:44:56
Onsdagen den 4 november höll Studenter mot Rasism ett möte på Globala gymnasiet i Stockholm för att ha banderollverkstad och planera inför framtiden. 

Flera skolor vara representerade. Stämningen var god och diskussionerna var såväl givande som intressanta. Det beslutades att Studenter mot Rasism ska ha kombinerade affischeringsrundor och flygbladsutdelningar inför manifestationen ”Tillsammans för Klimatet” den 29 november samt att Studenter mot Rasism kommer att gå i blocket ”satsa på kollektivtrafiken” under klimatmarschen. 

De medlemmar som går på Globala gymnasiet tog på sig att prata med rektorn om att deras skola officiellt borde vara med i KlimatSverige samt uppmana alla elever att närvara den 29 november, då demonstrationer för klimatet kommer att äga rum i över
1 700 orter över hela världen. Studenter mot Rasism tog också beslut om att närvara på demonstrationen ”Då kristallnatten – nu brandattentat” den 9 november. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!