Svar på S vallögner

2010-05-12 14:56:13
Socialdemokraterna lovar i sin budget för Göteborg 2010 att satsa 150 miljoner kronor på förskolan, för att minska på barngruppernas storlek. På Socialdemokraternas hemsida säger Anneli Hulth­én, kommunstyrelseordföran­de: ”I nästa års budget har vi prioriterat barn, ungdomar och äldre.”
Men vilka är det då som skär ner?

– Jag är oändligt trött på att få höra att elever inte får det stöd de har rätt till, sa Ann Lundgren, utbildningsansvarigt kommunalråd för S, till GP ef­ter att en internutredning avslöjat sto- ra brister i den elevstödjande verksamheten i Gunnared.
Brister som endast kan förklaras som bristande resurser, men som enligt S handlar om ”bristande dokumentation” från lärarnas sida.
Ann Lundgren sa tidigare i våras att barngrupper på 25-27 barn på förskolorna inte är något större problem.

Socialdemokraterna står för en lång rad nedskärningar som under år 2009 har mött ett stort motstånd.
Protester sommaren 2009 stoppa­de tillfälligt nedskärningar på fritidsgården Mixgården. Nätverket Ham- markullen mot nedskärningar bildades efter ett halvår av protester för skolan i stadsdelen. I Biskopsgården genomfördes flera skolstrejker och stängningen av den nattöppna förskolan Nattis stoppades. Även elever­na på Biskopsgårdens Folkhögskola har organiserat sig i kommittéer mot en nedläggning.
Hade det inte varit för dessa massiva protester skulle sossarnas nedskärning­ar ha varit ännu hårdare.

Till skillnad från Socialdemokraterna och de andra partierna i kommunfullmäktige har Rättvisepartiet Socialisterna bara ett vallöfte: Kamp – i eller utanför kommunfullmäktige spelar ingen roll.
Vi kommer att fortsätta att vara drivande i de proteströrelser som hittills, om än tillfälligt, stoppat mångmiljonnedskärningar på olika verk- samheter i Göteborg. Vi kommer att fortsätta att organisera oss och andra mot nedskärningarna och orättvisor­na och mot den högerpolitik som ligger bakom den.
Vi vet att oavsett om Sverige byter regering efter valet i höst eller inte så kommer nedskärningarna att fortsät­ta.

Slösa inte bort din röst på nedskärningspolitiker. Engagera dig i kampen mot högerpolitiken – rösta på och bli aktiv i RS!

Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!