Sverigedemokraterna är ett högerparti

2008-07-29 14:31:00
Kommentar till ”Christine” 28 juli VK:

Att många är trötta på de etablerade partiernas ständiga svek gör att en del tror att Sd är ett alternativ för vanligt folk. Det är också så Sd vill framställa sig. Men om man granskar Sd:s program och vad de gjort i de kommuner där de är representerade, så framträder en annan bild. Sd stöder nästan alltid, vid omröstningar om blockpolitiska frågor, de borgerliga partiernas förslag. Men mest av allt tiger man still, i den mån man överhuvudtaget är närvarande.

Sd kämpar inte för mer resurser till vård, omsorg eller skola. Inte heller vill man öka de anställdas rättigheter på arbetsplatserna. Tvärtom. Man vill ha privatiseringar av offentlig sektor, sänka arbetsgivaravgifterna, försämra anställningstryggheten, med mera. I en av radions lördagsintervjuer sa för övrigt Sd:s partiledare Jimmie Åkesson att han kunde sympatisera med mycket av det som den nuvarande högerregeringen genomförde. Så om du vill ha ett alternativ till dagens högerpolitik: låt dig inte luras att rösta på Sd. Förutom att Sd är ett parti som hetsar mot invandrare och som har klara kopplingar till rasistiska och nazistiska organisationer, så företräder de samma löntagarfientliga högerpolitik som de låtsas kritisera.
                                               
Ingrid Eriksson
kommunfullmäktigeledamot
Rättvisepartiet Socialisterna

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!