Teater och demonstration mot välfärdens plundrare

2013-09-11 09:22:00
Folkkampanjen kämpar vi-dare för en gemensam och vinstfri välfärd med siktet inställt på protestdagen den 21 september. Arbetsplatsbesök och gatuteater är närmast på tapeten.

Nu består Folkkampanj för Gemensam Välfärd i Norrbotten av Rättvisepartiet Socialisterna, Vänsterpartiet, Kommunistiska Partiet, Elevkampanjen och Grön Ungdom.
– Gruv4:an är väldigt positivt inställda till kampanjen även om de inte formellt ställt sig bakom, säger Jonas Brännberg från Rättvisepartiet Socialisterna och Folkkampanjens samordningsgrupp.
Inför protestdagen den 21 september planeras nu olika aktioner för att få fler att gå med bakom kampanjen. Arbetsplatsbesök planeras hos de som drabbas av högerns välfärdspolitik.
– Vi måste betona att de som vi stöttat i kampen, mot delade turer och för en fast vikariepool, är med och kämpar även nu, säger Brännberg.

Elevkampanjen i Luleå, som för ett år sedan genomförde en stor skolprotest mot nedskärningar, ­planerar nu även egna aktioner för folkkampanjen. Planen är en gatuteater före­ställande en bunt direktörer som håller en demonstration för vinster i välfärden.
Protester mot borgarnas plundring av välfärden behövs verkligen nu när nya avslöjanden ständigt haglar om vinstkramarnas rofferi.
Senaste veckan kom nyheten om att konkursboet för riskkapitalägda vårdbolaget Sensia inte kommer att återbetala några pengar till lands-tinget. Det handlar om en skuld på 1,1 miljoner kronor som Norrbottens läns landsting inte kommer att få tillbaka.
Däremot lutar det mot att moderbolaget får tillbaka pengar på ­sina fordringar, eftersom vinstkramarna först ser om sitt eget hus. Ett klockrent exempel på hur riskkapitalister rånar oss på skattepengar, rakt ner i de rikas fickor.
Nu behöver alla vi som drabbas, vårdare, brukare, gamla, unga, sjuka, lärare, knegare, ja alla måste nu gå samman mot vinsterna i välfärden den 21 september i Luleå.

Raymond Ohlson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!