Timeout för samarbetet med HSB, Peab och Skanska

2008-04-02 14:00:07
– Nu gör vi halt för att söka ett förtydligande av politikerna, säger HSB Bostads vd Håkan Falk till nätverket Järvas Framtid efter ett möte på måndagen mellan SB och de tre byggbolag som undertecknat en avsiktsförklaring om att ”utveckla Husby”.

Enligt HSB Bostads vd är samarbetet ”dödfött” utan politisk enighet. Nu ”gör man halt” för att ta reda på varför s och v hoppat av Järvalyftet genom att träffa deras politiker i SB:s styrelse.
– De säger sig vara emot en försäljning, men det står det inget om i avsiktsförklaringen. Vi vill inte köpa bostäder, säger Håkan Falk på HSB Bostad, som inte heller vill kännas vid några rivningar.
Förvirringen växer. Faktum kvarstår att SB:s styrelse har uttalat sig för att sälja tre fjärdedelar av beståndet i Husby. Det vikarierande bostadsborgarrådet Joakim Larsson talar åter om rivning av ”uttjänta hus” i Husby så sent som i en insändare till Dagens Nyheter  den 31 mars. Här finns mer än en hund begraven.
Arne Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!