”Tunisien, Egypten – snart hela världen”

2011-02-09 13:42:27
Över 500 personer samlades på Gustav Adolfs torg i solidari-tet med revolutionerna i Tunisien och Egypten.
Demonstrationen ägde rum på in­itiativ av Rättvisepartiet Socialisterna, som bjöd in andra organisationer att delta. Tio olika partier och föreningar talade sedan på demonstrationen.
Första talare var Kristofer Lundberg från Rättvisepartiet Socialister­na:
– Tidigare darrade folket för dikta­turerna, men idag är det diktaturerna som darrar för folket, konstaterade han.
Osama, från Egyptiska förening­en, talade om Mubaraks tid vid makten och om vad det har inneburit för befolkningen. Han menade också att nästa steg borde vara att de massiva demonstrationerna inte ska nöja sig med att ockupera frihetstorget, utan marschera mot parlamentet för att fälla Mubarak.
Susan Saberi från Irans arbetarkommunistiska parti pekade på vilken inspiration som revolutionerna ger till befolkningen i Mellanöstern.
Andra talare var Murat Sulmaz från Socialistiska studenter, Charlotte Svärdström från Sveriges Kommunis­tiska Parti och Dylan Abdali från Irans arbetarkommunistiska parti – Hekmatisterna.
Henrik Nygren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!