Tusentals jobb hotas på Vattenfall

2016-08-10 11:19:31
På grund av ”dålig ekonomi” ska Vattenfall göra en ”översyn” av 2 000 av de 8 500 jobb som finns i Sverige.

I Jokkmokk ser det ut som att de 40 tjänster som finns på Vattenfall accounting kommer att försvinna redan nästa år. Arbetstillfällen som istället kommer att outsourcas till ett låglöneland.

Samtidigt meddelar Jan Palmqvist, facklig ordförande för Seko Vattenfall, att koncernstyrelsen la ut hela 300 miljoner kronor i bonus till samtliga chefer inom verksamheten i Sverige.
– Det är som en krigsförklaring, sa han till NSD den 3 augusti.
I Jokkmokk har motståndet mot Vattensfalls planer börjat formera sig. En facebookgrupp kallad Jokkmokkupproret har över
3 000 medlemmar (i kommunen bor 5 000 personer).
Initiativtagaren Matti Holmgren säger att det alltför länge har tagits resurser från kommunen utan att man har fått tillräckligt tillbaka, och att de 40 hotade jobben var droppen som fick bägaren att rinna över, rapporterade Sameradion den 4 augusti.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!