Umeå: Skolstrejk mot kyla

2010-04-04 19:44:32
200 elever från fyra olika gymnasieskolor var på tisdagen ute i en gemensam skolstrejk mot låga inomhustem- peraturer i skolorna. Så låga temperaturer som 17 grader har uppmätts i skolkorridorerna, jämfört med de 23 grader varma kommunhuset!

Eleverna från de fyra gymnasieskolorna tågade in i foajén på kommunhuset och uppför trappen.
– Vi hoppas att de lyssnar och skruvar upp värmen på elementen! I­bland måste vi ha på oss både vinterjacka och mössa inne för att inte fry- sa, sa Jenny Ågren, elev på Östra gymnasiet i Umeå.
Mediauppbådet var stort, både lokal-TV och lokala tidningar var där och fotograferade. Men när politiker­na till slut kom ut var de snabba att skylla ifrån sig.

Lennart Holmlund (S) fick pris i form av en isbit och utnämndes till Umeås kyligaste politiker! Hans svar till eleverna var att han inte hade något med saken att göra och uppmanade eleverna att prata med tekniska förvaltningen, vilket eleverna redan har gjort under hela vintern.
Kampen går nu vidare, och om inte problemen åtgärdas är eleverna beredda att mobilisera till en ännu större elevstrejk.
Joel Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!