Ungdomsmarsch för jobb i London

2009-04-08 22:11:12
Den 2 april marscherade 600 ungdomar knappt 13 km på Londons gator. Marschen organiserades av ”Youth fight for Jobs”-kampanjen, en kampanj som har initierats av Socialist Party (CWI England och Wales).

Marschen för jobb genomfördes då ledarna för världens 20 rikaste länder (G20) möttes för att diskutera hur man skulle bemöta den växande världskapitalistiska krisen.

Ställda inför utsikten av massungdomsarbetslöshetens återkomst krävde marsch- ens deltagare att kostnaderna för krisen, som inte orsakats av dem, ska betalas av dem som orsakat den – kapitalisterna och deras politiska representanter.
www.socialistworld.net

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!