Upp till kamp mot surrogatindustrin

2018-09-26 11:14:39

foto: Hanna Carlsson
I april hölls den senaste protesten mot Tammuz Nordic. Nu dags igen!

Lördag den 29 september arrangerar vänsternätverket Rött Forum, som Rättvisepartiet Socialisterna är en del av, en viktig demonstration mot surrogatmödraskapsindustrin. 

Det är på lördag som Tammuz Nordic, ett företag som förmedlar kontakt mellan barnlösa individer och kvinnor i utlandet beredda att bära barn åt dem, så kallat surrogatmödraskap, anordnar ett seminarium för potentiella kunder. Det handlar om att människor ska kunna köpa fattiga kvinnors kroppar för att uppfylla sin egen längtan efter att få ett barn.
De skryter på sin hemsida med att de har hjälpt 700 barn att komma till världen sedan 2008, men det till priset av ett ofantligt lidande för de kvinnor som utnyttjas.
Det är inte lagligt med surrogatmödraskap i Sverige, vilket är varför man söker sig till länder där man kan hitta kvinnor som lever under tillräckligt svåra ekonomiska villkor för att ställa upp på detta. Detta är inte försvarbart, och Tammuz Nordic kan inte ostört få handla med utsatta kvinnors kroppar och de barn som kvinnorna bär.  

Vi samlas utanför Tammuz Nordics kontor på Vetegatan 9, t-bana Skanstull, när seminariet hålls på lördag 29 september klockan 12.30. Slut upp du också och visa att kvinnors kroppar inte är till salu!

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!