Uppropet Rädda Uven sprids

2009-04-15 20:07:23
Protesterna växer mot den planerade nedläggningen av järnvägen Norrköping-Katrineholm-Flen-Eskilstuna-Västerås-Uppsala, den så kalla- de Uven.

Uppropet Rädda Uven sprider sig och mer än 1 500 vykort med namnunderskrifter ska överlämnas till infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Högeralliansen har tidigare meddelat att man inte tänker finansiera denna sträcka, som gör det möjligt för tusentals människor att arbeta och studera på annan ort.
Protesterna har pressat kommun- och landstingspolitiker i regionen att finansiera sträckan. Men det gäller bara till i december och dessutom blir det färre avgångar. Samtidigt kommer det besked om att Svealandsbanan mellan Eskilstuna och Stockholm ho­tas av indragna turer.
Detta är bara en försmak av vad som väntar om järnvägarna avregleras helt. Därför måste kampen för Uven och Svealandsbanan samordnas med kampen mot privatiseringarna.

Kampen för att rädda
Uven tuffar vidare. Den 14 april går en Uven-budkavle på tåget från Norrköping till Uppsala, och den kommer att skrivas på vid varje tågstopp.
RS Eskilstuna

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!