Upptrappad kampanj mot Bovista

2013-05-02 08:57:31
I förra veckan hölls ett nytt möte i Bergsjön mellan Rättvisepartiet Socialisterna (RS) och boende i Bovistalägenheterna.

Stefan Berg, ordförande för Rättvise­partiet Socialisterna i Göteborg, inledde med vad kampanjen hittills har uppnått:
–Kampanjen har redan gett resultat, Bovista har skrämts av kampanjen och har därför lovat renoveringar, men dessa löften är skrivna i sand fram till dess de genomförts. I många av de kampanjer som vi driver, oavsett om det är mot nedskärningar eller mot utvisningar av flyktingar, ser vi hur beslutsfattare ­bryter sina löften om det inte finns en rörel­se som fortsätter att sätta press, sa Stefan Berg (RS).

Mötet beslutade om att ha en protest någon gång i mitten av maj, där Bovista ska få svara på de boendes frågor.
Två av de boende, Mariam Mehhou och Fadi Ahmad, som kom på mötet fick kontrakt på en av lägenhe­terna och kunde flytta in juni i fjol.
Fadi, som inte pratar svenska, bodde själv där till oktober, innan Mariam flyttade in, och kunde ­därför inte göra felanmälan.
– Vid utflyttning från en ­lägenhet ska den besiktigas och detta hade inte gjorts, berättar Mariam.
– Kylskåpet var ’bara’ 10-13 år och byttes därför inte ut, trots stanken från det. Golvet är fläckigt. Det finns trasiga fönster och garderobsdörrar, det läcker vatten under diskbänken och kryp kommer in i lägen­heten på grund av sprickor i golvet. Brevlådan är trasig – ja, felen är många.
– Sedan jag flyttade in har Bovista inte gjort något, fortsätter Fadi.
– Det kommer att krävas en rörel­se för att tvinga igenom något.

Mariam fyller i:
– Jag blev överlycklig när jag såg att de var ute och kollade lekplatserna. Men det är precis som med gatu­belysningen – den förbättrades inte för att de ville utan för att de tvingades.
Amer Mohammed Ali

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!