”Vad är socialism?” – tema för RS-ungdomsträffar i Umeå

2008-06-18 12:16:29
Under våren har ett glatt ungdomsgäng deltagit i en studiecirkel på fyra träffar. Davis Kaza, ungdomsansvarig för Rättvisepartiet Socialisterna i Umeå, berättar:
– Alla som deltagit har varit aktiva under en längre tid. Några blev intresserade i höstas då vi kämpade mot rasismen. Några kom med efter jul då vi drog igång med klimatkam­panjen här i Umeå. Under våren har alla jobbat med den både på stan och på skolan.

Vad har ni gjort på studiecirklarna?
– Temat var ”Vad är socialism?” Vi diskuterade bl a skolan, klassamhäl­lets uppkomst, socialismens människosyn, statens roll samt behovet av kamprörelser och nya ­arbetarpartier.

Hur gick det?
– Alla tyckte det var intressant och lärorikt. Studiecirkeln avslutades i fredags med en lägerdag.

Lena Holmlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!