Valet: Stoppa rasistpartierna

2006-09-06 00:15:36
Flera av sverigedemokraternas (sd) kandidater är dömda för kvinnomisshandel och andra brott.

I boken Sverigedemokraterna – den nationella rörelsen visas hur 23 procent av sd:s ledande medlemmar själva är dömda för brott. Granskningen gällde 330 medlemmar 1988-1998.
På Expos hemsida (expo.se) kommer hela tiden nya uppgifter om att många av sd:s kandidater även i årets val är dömda för brott.
Sd:s toppnamn i Söderhamn, Mikael Hamrén, är exempelvis dömd för misshandel av sin före detta sambo, sd:s enda namn i Kalix är dömd för att ha slagit och sparkat sin före detta sambo och sd:s riksdagskandidat i Gällivare, Alf Johansson, är dömd för två fall av kvinnomisshandel.

Kopplingar till nazister

Sd försöker också i årets val avgränsa sig från nazistpartiet nationaldemokraterna (nd). Men kopplingarna till nd finns kvar. Det sker ett utbyte av medlemmar mellan de två partierna och möten har förekommit mellan ledande företrädare för sd och nd.
Rättvisepartiet Socialisterna driver en intensiv kampanj för att stoppa rasistpartierna i valet, framförallt i Haninge, Umeå och Luleå.
– Vi vill avslöja sverigedemokraterna och förhindra att dom får ett fotfäste i Umeå och Västerbotten, säger Davis Kaza, Rättvisepartiet Socialisterna i Umeå.

”Vi vill avslöja sd”

– Vi har tryckt upp märken, affischerar på skolorna, samlar in namn och skriver insändare.
Kampanjens höjdpunkt är en demonstration nu på fredag 8 september.
– Det blir appeller och underhållning med en lokal artist, Frida Selander. Demonstrationen ska också gå till Västerbottens-Kuriren som i förra valet tog in annonser från sverigedemokraterna, och därmed hjälpte sd att legitimera sig.
– Vi ska pressa VK på ett besked. Vårt krav är förstås att dom ska vägra ta in material från sverigedemokraterna.
Ingrid Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!