Valsedel med kandidater på arbetarlön

2006-08-11 19:20:21
Lina Thörnblom, ordförande för Elevkampanjen:
– Vi kräver bättre löner och anställningsvillkor för alla, även ungdomar. Pengarna från de enorma vinsterna ska gå till kommunernas budgetar istället för till aktieutdelningar till dem som redan har. Vi samarbetar inte med politikerna, vi kämpar med folket.

Tobias Lindberg, väktare:
– RS arbetar för att de viktigaste näringarna och storföretagen skall ägas av samhället och styras av arbetarna och brukarna gemensamt genom demokratiska beslut för att tillfredställa hela folkets behov. Resurser finns, men går till vinster istället för till folkets bästa.

José Collazos, tidningsbud. Skyddsombud och repskapsledamot i Transport:
– Det enda partiet som tar invandrarfrågan på allvar är RS. Vi kämpar för invandrares rättigheter. RS har kämpat hårt för flyktingamnesti. Vi är det enda partiet som kämpar mot rasisterna i Haninge. Vi är inte rädda för nazisterna.

Katja Raetz, undersköterska och student:
– En låglönesatsning krävs. Det är typiska kvinnoyrken som har för låg lön. I Haninge samlar vi in namn för minimilön från 17 000 kronor, 6 timmars arbetsdag, rätt till heltid. Dem kommer vi att överlämna på nästa kommunfullmäktigemöte den 15 maj.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!