Vännäs: Ny demonstration mot rasism

2009-05-20 11:46:43
I fredags tågade en ny demonstration mot rasism genom Vännäs. Drygt 300 personer slöt upp i tåget. En stor andel var elever från högstadiet på Hammarskolan.

Fredagens demonstration var den tredje på en vecka – mot den rasism som låg bakom förra helgens attacker på några flyktingfamiljer i Vännäs. Arrangörer var det nybildade nätverket ”Vännäs mot rasism”.
Bland talarna fanns flera elever från Hammarskolan.
Några av de drabbade flyktingarna höll också korta appeller och tackade för allt stöd de fått sedan händelserna förra helgen.

Attacken mot flyktingfamiljerna understryker vikten av att kampen mot rasism, arbetslöshet och segregation måste gå vidare – i Vännäs och i resten av Sverige.

Davis Kaza

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!