Var sjätte får gå på Sundsvalls sjukhus

2009-04-01 17:52:25




Sjukvårdsnedskärningarna i Västernorrlands landsting fortsätter. Ef­ter nedskärningarna i Ö-vik riktas nästa smäll mot Länssjukhuset i Sundsvall, som kan förlora 500 av sina idag 3 000 jobb.

Bakom sparbetinget står ett enigt fullmäktige i det S- och V-styrda lands-tinget. Liksom i Ö-vik är också fackens reaktioner hittills lama. ”Hårt men nödvändigt”, kommenterade en representant för Kommunal.
I stället är det liksom i Ö-vik en enskild vårdanställd, här Per Johansson på Rättspsykiatriska kliniken, som tagit initiativ till en demonstration nu på lördag den 4 april.
– Jag får bra gensvar och värst lär arbetsterapeuter och sjukgymnaster drabbas, säger Per Johansson som manar till kamp för mer pengar från regeringens vårbudget.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!