Vårdcentral – men bara för överklassen

2007-12-12 15:20:42
Den nya vårdcentralen i Tynnered kommer dock inte att kunna nyttjas av dem som kämpat för att stoppa nedläggning och sedan kämpat för återöppnande. Istället är det de som bor i överklassområden som Näset och Önnered som får gå till den nya vårdcentralen på Opaltorget. Det är samma klassindelning som när de stängde vårdcentralerna, menar de boende runt Opaltorget.

– Jag blir så förbannad. De som bor i stora fina villor, har tillgång till bil eller råd att åka taxi, de ska få gå till den vårdcentral vi har kämpat för. Men vi som bor i fattiga arbetarområden vi ska stå och titta på vårdcentralen när vi väntar på spårvagnen för att få vård längre bort, säger Yvonne Johannesson, en av eldsjälarna i Tynnered Reser Motstånd, som ockuperade två vårdcentraler.
– Så här går det när man har beslutsfattare och politiker som styr men inte bor eller arbetar i de områden de har makten att förändra, säger Yvonne.
– Det här är helt absurt, ska jag stå och titta på den nya vårdcentralen när jag väntar på spårvagnen, kanske med lunginflammation. Jag som är sjuk kan snabbt behöva syrgas. Jag hade två lunginflammationer tidigare och fick ingen taxi, jag kippade efter luft och var nära att dö innan jag var framme på Frölunda torg, avslutar Yvonne Johannesson.

Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!