Vårdnadsbidrag och attack på sjuka

2007-09-05 16:48:24
Den patriarkala högerregering som säger sig hata bidrag går nu vidare från pigavdrag till hembiträden åt de rika till skattefinansierade hemmafruar med kommunala vårdnadsbidrag.

I Norge avskaffas samtidigt ett liknande vårdnadsbidrag som lett till: sämre förutsättningar för kvinnor att etablera sig på arbetsmarknaden, undergrävda resurser till förskolan och att många barn, inte minst med utländsk bakgrund, stängs ute från den språkutveckling de kan få i förskolan.

Tidsgräns för sjukpeng

Detta oblyga försök att vrida klockan tillbaka i familjepolitiken ger tillsammans med nya nedskärningar i sjukförsäkringen, med snäva tidsgränser för sjukskrivningar, ny tändvätska för de stora demonstrationer som planeras mot högerpolitiken samma dag som riksdagen öppnas, den 18 september.
Allt fler organisationer och enskilda ansluter sig nu till både det fackliga uppropet för en protestdag och de planerade demonstrationerna mot högerpolitiken i Stockholm, Luleå, Piteå, Umeå och Göteborg.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!