Vårdprotester i Skåne fortsätter

2011-08-03 14:24:01
Vården går på knä i hela Sverige och ständigt rapporteras det om nya krissituationer från olika sjukhus, senast Skånes Universitetssjukhus (SUS). 

37 klinikchefer har protesterat genom att i ett brev kräva att man stoppar nedskärningarna – annars kan man inte garantera patientsäkerheten.
Offensiv  har tidigare rapporterat att Per Björgells, överläkare på SUS, sagt upp sig i protest.
Inspirationen från rörelsen Nej till nedskärningar inom vården, startat av Arvin Yarollahi, är tydlig. Man vill att nedskärningarna stoppas och situationens allvar blir tydligt när Per-Anders Abrahamsson, chef på urologen säger till Skånskan den 9 juli:
– Patienttrycket är hårt och de som behöver vård men “inte har snaran runt halsen” måste sorteras undan för att hinna med.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!