Världen: Oro och revolter

2015-05-21 14:11:16

foto: Sozialfotografie StR / Flickr CC
Kampen i Kobanê har varit och är fortsatt viktig.

Orostid och revolter, som var underrubriken i punkten om världen, är en bra sammanfattning på situationen i världen är just nu.

Inledningen handlade om hur klimatkrisen, den ekonomiska och sociala krisen är sammankopplade. Krisens tre pelarna är en följd av det kapitalistiska samhället.
Men samtidigt som det talades om oroliga kriser behandlade punkten även revolter och den masskamp som har pågått runt om i världen, men som tyvärr ofta inte är organiserad. Finns det ingen organisation blir resultatet ofta en seger för kontrarevolutionen.
Utvecklingen i Kobanê, Latinamerika och Grekland är exempel som togs upp i diskussionen. Strejkrörelsen i Island och Tyskland togs även upp samt kampen mot vattenskatten i Irland. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!