”Vi behöver ett nytt arbetarparti”

2006-09-06 00:29:07
– Årets val visar det skriande behovet av ett nytt kämpande och socialistiskt arbetarparti, att Sveriges arbetare och lågavlönade förtjänar bättre än ett val mellan Reinfeldt och Persson, säger Ingrid Eriksson, första namn på Rättvisepartiet Socialisternas riksdagslista.

– Åh Gud, vad lika dom är, är en vanlig kommentar efter partiledarutfrågningarna i TV, säger Ingrid Eriksson.
Talande är också hur Göran Persson och den socialdemokratiska makteliten i sitt valmanifest ”glömde” alla ungdomar, invandrare, timvikarierande kvinnor, uppsagda industriarbetare och slitna 50+:are, som trots tillväxten har så svårt att få ett nytt och fast heltidsjobb.

”Förborgerligade”

Hur de socialdemokratiska riksdagskandidaterna lever – med flest miljonärer och den högsta medelinkomsten av alla partier – präglar också deras förborgerligade idéer.
Göran Persson gör sitt bästa för att varna för högeralliansens sänkta a-kassa. Men samtidigt säger han inte ett ord om den utredning han själv tillsatt som efter valet ska presentera förslag om en ”hårdare” sjukförsäkring. Vilken av de etablerade partiernas allianser som än vinner fortsätter det nyliberala systemskiftet.

”Se till vad de gör…”

– Vi uppmanar alla att se till vad partierna gör, inte vad de säger, betonar Ingrid Eriksson, som också representerar Rättvisepartiet Socialisterna i Umeå kommunfullmäktige.
– Vi skiljer oss från alla andra partier genom att vi är beredda att kämpa mot alla orättvisor mellan valen.
Ingrid Eriksson representerade RS i TV3:s Insiderprogram om småpartier.
– Men precis som redan sker i Berlin, så är det bara en tidsfråga innan nya fackliga och sociala proteströrelser kan skapa förutsättningar för ett nytt arbetarparti även i Sverige. Att stödja RS i valet är ett första steg som stärker våra möjligheter att samla till kamp och nya, bredare politiska initiativ.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!