Vi kräver: släpp Hameed!

2010-06-16 18:17:56
Lördagen den 12 juni protesterade Asylrörelsen i Norrbotten utanför polishuset i Luleå, med anledning av att Hame­ed Al-Obaidi, asylsökande från Irak, har tagits i förvar.

På fredagen tog polisen Hameed i Boden och förde honom till häktet i Luleå och vill sedan förflytta honom till flyktingförvaret i Gävle.
Hameed kommer från Bagdad, just den delen av Irak som UNHCR nu i veckan speciellt har riktat kritik mot att Sverige utvisar flyktingar till.
Asylrörelsen i Norrbotten och Rättvisepartiet Socialisterna kräver att Hameed omedelbart släpps ut ur förvaret då det inte finns sakliga skäl att hålla honom, då han hela tiden har samarbetat med migrationsverket. Vi kräver också att han ges rätt att stan­na i Sverige.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!