”Vi låter oss inte tystas”

2014-01-15 12:06:28
Demonstrationerna mot rasism och nazism fortsätter, senaste i Halmstad i helgen. Hittills har demonstrationer mot rasism och nazism genomförts på närmare 30 orter.
Och i Kärrtorp har Linje 17 mot rasism beslutat arrangera ett stort forum mot rasism och nazism lördagen den 15 februari.
Samtidigt fortsätter också hoten och våldet från de små nazistgrupperna.

En 16-årig medlem i SSU (Socialdemokraternas ungdomsförbund) misshandlades i Malmö den 8 januari. Två män kallade henne ”feministfitta”, hånade vad hon sagt i ett tal mot rasism, knäade henne och spottade på henne.
De hotade med att döda henne om hon inte slutade vara aktiv.

Redan i december, efter att deltagit i en demonstration med anledning av nazisternas attack i Kärrtorp den 15 december, möttes Gabriel Perez, medlem i Rättvisepartiet Socialisterna i Mamö, av nazistiskt klotter på sin altandörr.
”Vi vet var du bor jävla svartskalle” stod det på dörren tillsammans med ett hakkors och på fredagsmorgonen kom nästa hot i brevlådan. En lapp med texten ”knack knack” och en stor svastika.

Nazisternas metod är våld och hot om våld, men Gabriel Perez låter meddela att hoten inte kommer att skrämma honom till tystnad.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!