”Vi måste göra motstånd”

2011-05-26 12:22:18
Lola Gonzales är en av de protesterande på Puerta del Sol. Hon beskriver en ”Ni ni-generation”, utan jobb, utan utbildning. Liksom de flesta unga vuxna i hennes generation tvingas hon bo kvar hemma.

– Vi protesterar för rätten till jobb, löner att leva på och demokratiska rättigheter. Politikerna hjälper bara bankerna, de representerar inte oss, säger Lola Gonzales.
– Vi kallar vår generation ”ni ni”, utan jobb, utan utbildning. Bara botellión (uttryck för att träffas ute och dricka, reds anm) och fiesta, säger hon.
På Puerta del Sol finns stora skyltar som säger ”det här är ingen botellión” och alkohol undanbedes. ”En revolution genomförs inte berusad”, sa en protesterande till en annan på lördagskvällen, som då bytte ut ölen han hade i handen till en burk läsk.

– Vi måste göra motstånd. Nästa steg vet jag inte, men nu stannar vi här, svarar Lola mig.
Lola Gonzales arbetar som busschaufför och är med i facket, men är besviken på att de inte gör något.
– Jag är med i facket för att det är arbetarnas organisation, säger hon.

Intervju: Lina Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!