”Visar vilken kraft och kunskap som finns i vårt område”

2015-06-25 14:51:03

foto: Minela Mahmutovic
Saber Alipanah har tillsammans med ungdomar varit med och skapat mosaikväggen.

På Hammarkullekarnevalens första dag invigdes Mosaik­fabrikens konstverk och mosaikvägg. Mosaiken har skapats av Rezgar Alipanah tillsammans med områdets barn och unga.

Kristofer Lundberg, ordförande i Sandeslätts Hyresgästförening, var invigningstalare:

– Mosaikfabriken visar vilken kraft och kunskap som finns i vårt område. Den visar vad som är möjligt om vi går samman. När det gäller upprustning av vårt område visar det här att kunskapen till det finns inifrån.

Färgglada verk av mosaik pryder nu Hammarkullen, skapade av ungdomar och boende i området. Under invigningen talade Saber Alipanah, som har lärt ungdomar om mosaik och som också har lett projektet:

– Hammarkullen behöver mer färg. Men det är inte bara mosaik vi ser. Det är konst som har skapats av ungdomar underifrån, inte ovanifrån. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!